Saturday 15 March 2014

Hong Kong trip - 1

Sokan kertetek, hogy irjak az elmenyeimrol.
Elsosorban azt kell elmondanom, hogy iszonyuan zsufolt a programom. Miota leszalltam a geprol, legutobb tegnap volt lelki erom barmit is csinalni, ami nem surgos. Sot, igazan a nem eletbevago, de surgos dolgokat is csak tegnap tudtam intezni.
Igazabol semmit nem tudok megcsinalni, amihez szamitogep kell: a tabletem mindig nalam van, amit azon el lehet intezni, az el lesz intezve, amit nem, az tolodik.

Bucsuzik a szombati nap Nemetorszag felett

Par szo az utazasrol. Delutan 5 korul indult a gep Ferihegyrol. Megceloztam a beszallas kezdete elott 1 orat, hivtam egy taxit.
Utkozben jol elbeszelgettem a 20 ev koruli soforrel, annyira, hogy elfelejtett lefordulni a repuloternel. Utana jol bepanikolt, es megprobalt egy navigacios PDA-val visszatalalni... +20 perc lett a dolog vege. Kicsit mar aggodtam a vegen, de a csomagfeladasnal a holgy megnyugtatott, hogy 15 perccel kesobb se lett volna meg gond. Hat... vannak nagy noobok a taxisok kozott, nem csak lehuzos ven rokak.

Munnich, 3 ora varakozas
Az ut 2 ora Munnich-be, aztan ugy 12 ora Hong Kong-ig. Ehhez hozza jon a +7 ora idoeltolodas, 3 ora varakozas Munchenben, es maris egy teljes napnal tartunk.
A hosszabb utra egy nagyobb, valamivel kenyelmesebb gepet kaptunk; eleg normalis vacsorat es reggelit szolgaltak fel, nem arra a fel szendvicsre kell szamitani, amit europan belul adnak. Ami kajat hoztam magammal, annak a felet ki kellett dobnom.

Ez mar a Hong Kong-i repuloter, hatterben az itt szokasos hegyekkel... vasarnap delutan van, kb 3 ora
Tudtam valamennyit aludni is, es jatszottam a Shadowrun Returns jatekkal, amit megvettem a tabletemre. Notebookot elokaparni/eltenni itt is problemas, most nem is kiserleteztem vele.
A SR Returns teljes 1500 forintba kerult, es tobbnyire a Torment-re kell asszocialni rola. Ugyanaz az izometrikus nezet, a dialogusok csak szovegesek, a kepek statikusak.
A Torment sztorija sokkal jobb, de a dialogusok minosege itt se rossz. A harc, karakterfejlodes azert a Tormentben reszletesebb volt egy fokkal. Mindenesetre elmengy egy olyan uj jatek tabletre, ami nem a flappy bird jellegu szutyok, hanem ertelme is van. Es persze az is parameter, hogy csak 10%-aba kerul egy PC-s jateknak: akkor is meger egy probat, ha nem jon be vegul.


2 comments:

  1. miért kellett kidobni a kajád felét? megromlott?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen: megromlott, osszetort, megszaradt egy het alatt.

      Delete